søndag 4. desember 2011

2.sundag i advent

Eg brukar desse bileta sjølv om eg tok dei for ei veke sidan.  Det fine maleriet har Anne Reidun Våge laga - eg fekk det som avskjedsgåve frå nokre gode veninner i Egersund.  Det er fint å verta minna på at Guds Ord er rettleiing for livet vårt.  Me kan vandra trygt når me set vår lit til det som står i Bibelen.
 Joel 3,5:  Kvar den som påkallar Herrens Namn, skal verta frelst.
Hebrearbrevet 10,39:  Men vi er ikkje av dei som dreg seg unna og går fortapt, vi er av dei som trur til frelse for sjela.
Lukas 12,40:  Ver då budde de og, for menneskesonen kjem i den timen de ikkje tenkjer det.

Dette er nøkkelversa i kvar av tekstane for denne sundagen.  Bodskapen i tekstane er at rett før Jesus kjem att, skal det henda underlege ting.  Gud let dei tinga henda for å vekkja oss, varsla om at no kjem Jesus snart og hentar dei som trur på han.  Kvar den som kallar på Herrens namn, det vil seia vedkjenner seg å tru på Jesus, skal verta frelst.  Gud gjer den rettferdig (=utan synd, kan ikkje dømast skuldig) som trur at Jesus har betalt for hans eller hennar kriminelle gjerningar (=brot på Guds bod i tankar, ord og gjerningar).  Så enkelt har Gud gjort det for at sjølv born og enkle menneske skal kunna nå himmelen.  Lat oss ta dette på alvor og ha Jesus i hjarta vårt (=stadig lesa og høyra om han så han ikkje vert fortrengd av andre ting) så me kvar dag er klare til å verta henta.  For det er ingen som veit kva dag det skal henda.

2 kommentarer:

  1. Lillian Barlaup (Nordbø)5. desember 2011 kl. 23:38

    Så flott bilete! Håpar de trives heime!
    Ja, må Gud bevara oss heilt heim!

    SvarSlett
  2. Nydelig innlegg, Kristin. Jeg blir alltid i godt humør av å lese bloggen din; den er så harmonisk og gjennomtenkt. Ønsker dere alle fem en riktig god julehøytid.

    SvarSlett