lørdag 19. november 2011

Karina sitt rom

Her kjem bilete frå Karina sitt rom.  Det er ikkje stort, men det vart ganske ok då me fekk malt det kvitt og tilpassa senga så ho passa i nisja mellom klesskapet og vindauga.

Før: Sliten rosa tapet og gulna panel.  Litt stort gardinbrett
Etter: Alle vegger og tak malt i kvitt (bomull)  etter Karina sitt ynskje.  Eg er glad for at ho ville ha kvitt rom og ikkje rosa!  Eg valde rosa på veggene då eg var tolv år, det vart i søtaste laget!  Senga laga eg då eg flytta på hybel på Kvitsøy for fjorten år sidan. 
Før:  Då senga stod her, gjekk det nesten ikkje an å opna døra (fotografen står med ryggen mot døra), så eg ville heller ha senga på den venstre veggen.  Senga var to cm for lang, men heldigvis gjekk det an å skjera av litt så ho passa.
Etter:  No står skatollet og ei hylle her.  Skatollet laga eg på Tryggheim, det var trekvitt og med svarte smijernsbeslag.  Eg brukte veldig lang tid på det og var veldig stolt over det.  Eg hadde det i stova på Hellvik og var ganske lei det, men klarte ikkje kvitta meg med det.  Karina hadde veldig lyst å ha skatollet på rommet sitt, så no malte eg det i "lys provence" og sette på porselensknottar. 
Karina har sjølvsagt og Ivar-hylle på rommet sitt (det er berre i gangen og på kjøkenet det ikkje er Ivar-hyller, veldig praktisk når ein skal flytta...)  For å pynta skapdørane litt, skar eg ut eit hjarta i kvar dør og stifta stoff på baksida.
Blondestoff                                                                                                                                                        
Før:  Taklampen hadde sett sine beste dagar....                                                                                                    
...men det var ein del gardinstoff til overs...                                                                                                
Etter:  ...så eg trekte lampen om.  Litt for gjennomsiktig, men definitivt betre enn det gamle stoffet.
Meir gjenbruk:  Setjekasse som eg hadde då eg var lita og hylle for pyntehandkle som eg laga til hybelen på Kvitsøy.  Begge deler er malt i "lys provence", ein kremaktig farge som passar godt til dei kvite veggene.
Karina har pynta med scrapbook-papir på bakveggen.                                                                             3 kommentarer:

  1. Nydelig! Du e flinke, Kristin! Visste aldri at du va så "handy-woman" :)

    SvarSlett
  2. DU er fantastisk!!!!! Eg og har vurdert å mala en setjekasse.. men kom plutselig på at eg har gutter... og då blei det ikkje allikevel :-)

    SvarSlett
  3. Du er helt utrolig flink Kristin! Blir kjempe imponert når jeg ser her inne på bloggen din...

    SvarSlett